Fundatia Ambasadorii Bibliei         

“Biblia in imagini si cuvinte” cu poze renesterea  in stilul lui Michelangelo 

Spiritualitate - Credintă - Religie - Știință

"Totul este energie." - Albert Einstein
“Daca doresti sa cunosti secretele universului, gandeste in termeni de energie, frecventa si vibratie.”  - Nikola Tesla

Hai sa pornim de aici. Exista 2 feluri de energie in tine, cum ar fi pozitiv sau negativ, optimist sau pesimist, dar ce sunt de fapt aceste energii. Gandurile tale.  

Frica sau nadejdea. Pe care  le folosesti cel mai mult? 

Psalm 82.6. Eu am zis: „Sînteţi dumnezei, toţi sînteţi fii ai Celui Prea Înalt.“

Cine sunt eu? Ti ai pus vreodata intrebarea? Te rog, acorda ti cateva minute  si intreaba: Cine sunt eu? Daca stii raspunsul inseamna ca stii tot.

Luca 17.21. Nu se va zice: «Uite-o aici», sau: «Uite-o acolo!» Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru.“

La acest vers mai scire si asa, Faci un pas catre Dumnezeu si el va face 10 catre tine. In realitate, schimba-te si se schimba lumea in jurul tau.

Ioan 3.6. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh.

Cand mori, corpul ramane aici, dar doar duhul merge acasa,in imparatia cerurilor.

Ioan 7.24. Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.“

Ioan 13.34. Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

Destul de simplu, sa va iubiti unii pe altii, dar cum sa faci asta daca nu te iubesti pe tine? Invata prima data sa te iubesti pe tine ,si asa o sa poti iubi si pe altii.

Ioan 14.14. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.

Sa ai incredere in tine .Sa ai un scop in viata,sa sti de ce traiesti. Daca tu nu stii ce vrei, nici Dumnezeu nu poate sa te ajuta.Trebuie sa ai un scop,sa sti ce sa ceri.

Viata are niste reguli prestabilite, reguli si legi pe care noi nu le putem schimba.

De exemplu,legea gravitatiei,dupa noapte vine intoatdeauna zi etc.
Regulile acestea prestabilite care ne influenteaza viata,si care fac lucrurile sa functioneze in jurul nostru, sunt controlate de catre cineva. Acel cineva, are grija ca totul sa fie in ordine.
Omul functioneaza dupa aceste reguli, dar este responsabil de alegerile lui. Cum ar fi sanatatea Acelasi lucru il afirma si Isus: ,,Ce este inauntru,este si afara.Ce este sus, este si jos ,,

90 % din boli vin din launtrul nostru. Stiinta spune ca acestea sunt de natura psihosomatica, ceea ce inseamna ca ele prima data se creeaza in mintea noastra,dupa care ajung sa imbolnaveasca corpul.

In concluzie cel mai bine ar fi sa ai o gandire sanatoasa.

Preotul spune în Liturghie: "Să ne examinăm conștiința și să ne tratăm păcatele". Dar pentru viata ta, tu esti singurul responsabil.(acest lucru nu intereseaza pe nimeni)

Ceea ce vrea preotul sa spuna, este ca e mult mai simplu ca sa avem grija de sanatatea noastra trupeasca, ca de cea spirituala.

Aceasta nu este o chestiune de credinta, ci una de energia ta spirituala , cum si in ce scop o folosesti. Pentru bine sau pentru rau. Ceea ce este pozitiv de vindeca,iar ceea
ce este negativ te imbolnaveste.

Matei 7.13 ,, Intraţi pe poarta cea strîmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sînt ceice intră pe ea.,,

Care este poarta stramta si poarta lagra de care vorbeste el?

1.) Vinovatia - Acesta este felul in care am fost crescuti,si calea spre iertare este spovedania . Ei spun ca ne am nascut in pacat...nu este adevarat. Isus afirma ca pacatul nu exista. Ati gasit vreodata un paragraf in care este mentionat ca El se spovedeste? Raspunsul este nu.


2.) Frica. - A fost întotdeauna important să pastram umanitatea în frică, până astăzi inclusiv, pentru ca asa poate fi manipulată. Fiecare sistem sa folosit de acest instrument, poate cea mai puternică pledoarie. De exemplu, anumite institutii, care se folosesc de aceasta frica pentru a face abuzuri.


3.) Gelozia si tradarea. - Gelozia este un sentiment indus de catre cei din jur, inca din primii ani. Aceasta merge in aceeasi directie cu tradarea. Simplificați-vă problemele: dacă doriți să trișați sau să înșelați, o veți face. Ridicati va deasupra acestor sentimente.

4.) Invidie - Dacă cunoscutilor tai le merge bine in viata, nu ii invidia, invata de la ei. Nu luati in considerare preconceptul "iarba vecinului este întotdeauna mai verde". Să aruncăm o privire la ceea ce este mai bine pentru noi. Fiecare are necazul si problemele lui.

5.) Furia - Există tipuri de oameni agresivi. Isus spune: "Nu te opri cu un nebun pentru că daca tu cazi la nivelul său, te învinge cu prostia lui".


6.) Lacomia si egoismul. - Daca creatorul tau iti da mai mult decat ai nevoie, nu pastra totul doar pentru tine. Imparte si cu ceilalti. Dorinta ta de a pastra totul pentru sine, poate sa distruga ciclul vietii. Oricum dupa moarte,nici un fel de comoara nu mai are valoare.


7.) Critica - De ce ii criticati pe ceilalti? Ca sa pari superior? Aceasta sete o greseala. Toata lumea are un mod de viata portivit fiecaruia. A fi diferit nu inseama ca e un lucru rau . Accepta. 

8.)Mania - Mania fata de lume sau de o persoana. Esti suparat si nu poti sa spui,dar nici nu poti sa te impaci cu gandul. Resmeneaza te,o sa aduca doar probleme de natura digestiva. Merita acest efort? Iarta!


9.) Dezamăgirea - Seamănă cu egoismul, dar mai rău. Uitați-vă la opțiunile pe care le aveți, amintiti va de dorințele voastre. Nu te compara cu nimeni pentru că toată lumea este unică. Și tu la fel. Trebuie să puneți totul la vedere, si să observați asta. Și vei vedea ca sufletul tău este curat, fericit și sănătos. Isus a spus: "Tot ce va dat tatăl meu este ceea ce ați cerut."

10.) Secretul - Isus a spus- "Pentru că nimic nu rămâne ascuns și toate secretele sunt revelate". Secretul este una dintre cele mai mari poveri . Scapa de acestea mai devreme sau mai târziu. O sa pierzi multa energie in a ascunde lucruri. Dacă nu există încredere, nu este nimic. Dacă există încredere, există iertare. Pentru că știi, este o chestie umană să greșești. Există cineva care nu a greșit încă?

11.) Ipocrizia - Vă puteți imagina că ați putea fi pe placul tuturor? - Imposibil - Atunci de ce te stradui? Fiti voi insusi, si veti fi in armonie cu mediul ce va inconjoara. Vrei să fii mai bun? Ok. Lucrează pentru asta și fii mai bun. Dar întotdeauna să fii cel care ești și ai sa te simți bine.

12.) Inhibitia. - Iisus a zis: «Dacă îl naști pe cel care îl ai în tine, el te va mântui. Dacă nu-l ai în tine, cel pe care nu-l ai, te va omorî». Ce este inhibiția? Te blochează - ai o retinere, bineînțeles că toată lumea o are ,in interior sau in exetrior. Dar toată lumea este unică. Doar prin prisma ochilor tai lumea poate fi rea sau buna.


Albert Einstein spunea: "Trebuie să înveţi regulile jocului, iar apoi trebuie să joci mai bine decât oricine altcineva."

Bine,dar atunci ce a spus Isus,in legatura cu asta?

Marei 7.13. Intraţi pe poarta cea strîmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sînt cei ce intră pe ea.

Cele spuse mai sus sunt toate referitoare la calea cea larga. Dar sa vedem ce avem de afirmat in legatura cu calea cea stramta.

Matei 7.14 Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sînt ceice o află.

Nu te speria, caci ceea ce te poate salva este enegria pozitiva. Dar ce este aceasta energie pozitiva despre care auzim mereu?

Energia pozitiva este echivalenta cu iubirea universala - acesta este calea cea stramta.

1.) - Amabilitatea - chiar daca este vorba de un necunoscut, trebuie sa il tratam cu amabilitatea pe care i am oferi-o unei persoane cunoscute si dragi noua. Nu costa nimic si nu presupune nici un fel de efort.

2.) - Bunatatea - daca vrei sa faci bine tuturor, si chiar o faci, sa sti ca ai facut un pas inainte spre spiritualitate. Acest lucru te va face sa te simti fericit.

3.) - Iertarea - toti gresim. Este importatnt sa te ierti pe tine prima data dupa care pe ceilalti.

Trebuie să înveţi regulile jocului, iar apoi trebuie să joci mai bine decât oricine altcineva. Tu sa fi tu insusi! Viata e simpla! Esti singurul care isi complica viata!

 

          Amin

 

        Home